CULTUREEL OOSTERNIELAND
 

Eerste DVD Aangeboden aan wethouder Bouman Oosternieland vanaf viaduct Den Hoornsterweg  © 2006 Erik Visser

14 december 2011

Eerste DVD aangeboden

De documentaire “De N46 Geeft Geen Krimp” , gemaakt door de Culturele Commissie Oosternieland is nu verkrijgbaar op DVD.
Op woensdag 14 december 2011 heeft wethouder Harald Bouman van de Gemeente Eemsmond het eerste exemplaar van de DVD officieel in ontvangst genomen op het gemeentehuis te Uithuizen.
De DVD is hem aangeboden door twee van de 4 makers, t.w. Erik Visser en Trudie Kappers.

De documentaire is bedoeld om een groot aantal facetten van de Eemshavenweg, de belangrijkste levensader van NO Groningen,  te belichten.   Van de aanleg tot de toekomstige ontwikkelingen, van de stad tot de Eemshaven, van de gebruikers tot de mensen die er beroepshalve bij betrokken zijn.

In deze film vertelt een lid van provinciale staten hoe hij destijds actie heeft gevoerd tegen het schrappen van de op- en afrit bij Zijldijk/Oosternieland, de wegbeheerder geeft een inkijkje in het onderhoud van de bermen en de gladheidsbestrijding en een motoragent maakt voor iedereen begrijpelijk waarom en hoe er handhaving plaatsvindt.

Marte Röling vertelt over haar kunstwerk aan de rotonde "de Koninginnepoort" en enkele ondernemers komen aan het woord over het belang van de N46 voor hun bedrijf.  Na de bijdrage van iemand van landschapsbeheer prov. Groningen, kijk je anders tegen het landschap aan als je over de Eemshavenweg rijdt.   Verder rijden we mee met een rijles en komen verschillende forensen uit Oosternieland aan het woord.

De Commissaris van de Koningin blikt  terug hoe hij destijds als wethouder van de stad Groningen betrokken was bij de aanleg en wethouder van verkeer Bouman onderstreept het belang van de N46 voor de gemeente Eemsmond , voor de inwoners en de Eemshaven. Dit en nog veel meer in een documentaire die al voor de eerste vertoning de gemoederen aardig bezig wist houden.

De documentaire ging afgelopen november tijdens het Roadmovie festival Oosternieland in première  in een stampvolle kerk.

De DVD kan worden besteld via www.cultuuroosternieland.nl  of telefonisch:  0595-415125 
Vertoningen buiten de huislijke kring worden op verzoek verzorgd.